Tüyap, oyuncak sektörünün Avrasya’daki en büyük ve en kapsamlı uluslararası buluşması için hazırlıklarını hızlandırdı. Her sene sektörde en yeni trendlerin belirlendiği İstanbul Oyuncak Fuarı’nın 4’üncüsü Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve OYDER (Oyuncakçılar Derneği) iş birliğinde 17-20 Mart 2022 tarihlerinde, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 4. Uluslararası Oyuncak, Oyun ve Bebek Fuarı, oyuncak sektörünün devleri ile yerli üreticileri bir araya getirerek sektörün küresel ticari faaliyetlerine kılavuzluk etmeyi sürdürecek. Avrasya’nın en geniş ürün yelpazesine sahip olan fuar, aynı zamanda Tüyap’ın hibrit fuarcılık anlayışını dünya oyuncak pazarına tanıtacak. 3. yılında pandemiye rağmen %44 oranında yeni katılımcıya %48 oranında yeni ziyaretçiye ulaşan fuar, 2022 yılında da kapsam ve ziyaretçi ağını genişleterek sektörün gelişimine yön verecek.
Tüyap tarafından düzenlenen İstanbul Oyuncak Fuarı, oyuncak sektörünün devleri ile yerli üreticilerin buluşma adresi konumuyla sektörün küresel yolculuğuna kılavuzluk ediyor. Bu yönüyle sektörün üretim gücünün ve ihracatının üst seviyelere taşımasında kilit bir rol üstleniyor. 2021 yılında sektörün Avrasya’daki ilk yüz yüze uluslararası buluşması olarak 3’üncüsü düzenlenen fuarda, 5 ülkeden 131 marka, 92 firma ve firma temsilciliği ile 51 ülkeden 293’ü yurt dışı olmak üzere toplam 3323 kişiyi ağırlayan Tüyap, 2022’deki dev buluşma için hazırlıklarını hızlandırdı. 17-20 Mart 2022 tarihlerinde, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Oyuncak, Oyun ve Bebek Fuarı’na yurt dışından ve yurt içinden geniş bir katılım bekleniyor.
Dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini ağırlayacak
2022 yılında fuarın ülke çeşitliliğini ve ziyaretçi sayılarını artırarak üretime ve ihracat faaliyetlerine kazandırdığı değeri daha da yukarılara taşımayı hedefleyen Tüyap, Moskova, Tahran, Tiflis ve Üsküp’te yer alan yurt dışı ofisleri aracılığıyla dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini fuarda ağırlamak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu yönde Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile Alım Heyeti Programı için çalışmalar sürdürüyor. Fuara, İran, Makedonya, Rusya, Lübnan, Gürcistan, Azerbaycan, Libya, Sırbistan, Bulgaristan, Ukrayna, Kosova, Yunanistan, Özbekistan, Afganistan, Almanya, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Fas, Gana, Kıbrıs, Mısır, Pakistan, Romanya, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün başta olmak üzere pek çok ülkeden geniş bir katılım bekleniyor.
“Oyuncak sektörünün ticari faaliyetlerine güç kazandıracağız”
Kapsamı ve sunduğu çeşitlilikle oyuncak sektörünün Avrasya’daki en büyük ve en önemli uluslararası fuarı olan İstanbul Oyuncak Fuarı ile her sene oyuncak sektörünün ticari faaliyetlerine güç kazandırdıklarını kaydeden Tüyap İstanbul Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, “2022’de 4’üncüsünü düzenleyeceğimiz fuar aracılığıyla küresel oyuncak sektörünün devlerini yerli üreticilerimizle buluşturacağız. Markalaşma yolunda ilerleyen, marka bilinirliğini artırmak isteyen üreticilerimizle yeni hedef pazarlara ulaşarak küresel adımlarını hızlandırmaya hazırlanan üreticilerimiz için büyük fırsatlar sunacağımız fuarımızla sektörün ihracat hedeflerine ulaşmasına kılavuzluk edeceğiz. Her sene sektörün ihracat bilançosuna nitelikli bir değer sunduğumuz Avrasya’nın en geniş ürün yelpazesine sahip uluslararası fuarımızla küresel ticareti de şekillendiriyoruz. Fuarımızda sergilenen yenilikler sektör trendlerinin belirlenmesinde yol gösterici oluyor. 2022 yılında da ülke çeşitliliğini ve ziyaretçi sayılarını artırarak üretime ve ihracat faaliyetlerine kazandırdığımız değeri daha da yukarılara taşımak için yurt dışı ofislerimiz aracılığıyla oldukça yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu yıl da dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini fuarda ağırlayacağız” ifadelerinde bulundu.
Oyuncak sektörünün masalsı dünyasını metalaştıracak
Oyuncak sektöründe en yeni trendlerin belirleneceği 4. Uluslararası Oyuncak, Oyun ve Bebek Fuarı, bebek oyuncaklarından araç gereçlere, elektronikten teknik ve model oyuncaklara, festival ve parti malzemeleri, okul araç gereçlerinden zekâ geliştirici oyuncaklara, ahşap ve natürel malzemelerden üretilen oyuncaklara kadar çok sayıda kategoride binlerce seçeneği ziyaretçileriyle buluşturacak. Oyuncakların masalsı dünyasını Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle şekillenen yenilikçi ürünlerle metalaştıran fuar, spor ve outdoor ürünler, hobi ve sanatsal malzemeler ile lisanlı ürünleriyle de oyuncak sektörünün tüm alanlarındaki gücünü ortaya koyacak. İleri teknolojiler ışığında geliştirilen yeni oyuncak modelleri ile sektörün inovasyondaki gücünü yansıtacak.
Ticaret 365 gün sürecek
Tüyap’ın networking uygulaması MyTüyap’ın video toplantı altyapısına sahip akıllı B2B eşleştirme sistemi ile İstanbul Oyuncak Fuarı’na katılan firmalar, tüm dünyadan alıcılarla anında buluşturulacak. Böylece firmalar seyahat engellerine takılmadan yıl boyu ticaretlerini kesintisiz sürdürebilecek. Yine Tüyap’ın fuarlardaki iş bağlantılarını dijital ortama taşıyan web siteleri sayesinde katılımcılar 365 gün boyunca dünyanın her yerinden milyonlarca alıcıyla doğrudan buluşabilecek. Ziyaretçiler de aynı uygulama üzerinden ilgilendikleri alanlardaki ürün ve hizmeti sunan katılımcılarla anında iletişime geçebilecek.
Katılımcı ve ziyaretçiler fuar sonrasında da online ortamda buluşacak
Tüyap geliştirdiği Business Connect Programı aracılığıyla oyuncak sektörünü fuar öncesi ve sonrasında da bir araya getirecek. Program kapsamında fuardan önce, fuar sırasında ve sonrasında olacak şekilde sunduğu online çözümler ile katılımcıları ve ziyaretçileri dijital kanallarda buluşturacak. Katılımcılar, Business Connect Programı üzerinden fuar alanında bulunamasalar bile ziyaretçilerle görüşme yapabilecek.
Sağlıklı fuar ortamı
Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarım ve hayvancılıktan kırtasiye sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini bu fuarda da titizlikle uygulayacak. Yeni nesil fuarcılık anlayışıyla ziyaretçilerine temassız ve sağlıklı fuar ortamı yaratacak. Katılımcılar, fuar yeri, ziyaret saatleri gibi detayları MyTüyap ya da fuar web sitesi (www.istanbuloyuncakfuari.com) üzerinden öğrenebilecek ve ücretsiz olarak online davetiyelerini edinebilecek. Katılımcı ve ziyaretçiler, HES kodunun bulunduğu online davetiye sayesinde girişte bekletilmeden fuar alanına alınacak. 17 Mart 2022’de kapılarını açan fuar, 20 Mart 2022 tarihinde saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek.
TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükçekmece’de yer alan Tüyap Fuar Merkezi, 120.000 metrekare kapalı, 25.000 metrekare açık olmak üzere, toplam 145.000 metrekarelik alanıyla dünyanın dev buluşmalarına sahne oluyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.
Detaylı bilgi için…