Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Kapsül Teknoloji Platformu 2022 TEKNOFEST ve Girişimcilik Programı Başvuruları Başladı

Kapsül Teknoloji Platformu 2022 TEKNOFEST ve Girişimcilik Programı Başvuruları Başladı
REKLAM ALANI
26.12.2021
A+
A-

Kapsül Teknoloji Platformu 2022 TEKNOFEST ve Girişimcilik Programı Başvuruları Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmak ve Konya’yı bir teknoloji üssü haline getirmek amacıyla kurulan Kapsül Teknoloji Platformu, 2022 TEKNOFEST ve Girişimcilik Programı için başvuruları almaya başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gençlere her alanda destek olmaya devam edeceklerini belirterek, ilgili gençleri son kayıt tarihi 3 Ocak 2022 olan programa başvurmaya davet etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu 2022 TEKNOFEST ve Girişimcilik Programı için başvuruları almaya başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, teknolojinin geldiği son noktayı takip ederek özellikle gençlere yönelik bu alanda önemli projeler hayata geçirdiklerini, Kapsül Teknoloji Platformu’nun da bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmak, ülkemizin teknoloji alanında yaptığı atılımların devamını sağlamak ve Konya’yı bir teknoloji üssü haline getirmek için kurdukları platformun yeni nesil gençlik çalışmaları alanında yerelde oluşturulmuş ilk teknoloji gelişim projesi olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Bünyesinde bulunan takımlara eğitim, mentör desteği, ihtiyaç duydukları teknik ve teknolojik malzeme desteği gibi farklı imkanlar sunuyoruz. Bu sayede katma değeri yüksek teknoloji çalışmalarına öncülük etmiş oluyoruz. Gençlerimizin önünü açarak onlara her alanda destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

2022 Yılı TEKNOFEST ve Girişimcilik Programı kapsamında yüz takımı destekleyeceklerini açıklayan Başkan Altay, ilgili gençlere son başvuru tarihi 3 Ocak 2022 olan programa kayıt yaptırmaya davet etti.

Programa katılmak isteyenler www.kapsulkonya.com adresinden başvuru yapabiliyor.

ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARDA ÖNEMLİ BAŞARILAR SAĞLANIYOR

2021 yılında 40 yarışma takımı ile çalışma yürüten Kapsül Teknoloji Platformu’nun yarışma takımlarından 37’si TEKNOFEST’te yarışırken bunlardan 22’si finalde yarışma başarısı gösterdi.

Uluslararası yarışmalar için de destek veren platform, Polonya’da düzenlenen European Rover Challenge (ERC) yarışmasında bir takımıyla dünya 8’inci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Teknolojiyi insanlık yararına kullanma amacıyla hareket eden Kapsül Teknoloji Platformu, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda ve dünyada oluşan mega trendlere şehrin bir cevabı olması için; Bistlab, Tasarım Lab, Akıllı Şehirler Lab, Project Lab, Tarım Teknolojileri Lab olmak üzere beş farklı alanda laboratuvar çalışmalarına da devam ediyor.

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8297

REKLAM ALANI