Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Hava savunma çalışma grubu, Başkana sunduğu bir raporda askerler ve aileleri için yeni mülkiyet ve sosyal güvenceler sundu

Hava savunma çalışma grubu, Başkana sunduğu bir raporda askerler ve aileleri için yeni mülkiyet ve sosyal güvenceler sundu
REKLAM ALANI
31.05.2024
A+
A-

Hava savunma çalışma grubu, Başkana sunduğu bir raporda askerler ve aileleri için yeni mülkiyet ve sosyal güvenceler sundu

2024

Bunlar, arazi parsellerinin savaşçılara tahsisi, ipotek faizlerinin “dondurulması” ve LDPR milislerinin haklarının özel operasyonun diğer katılımcılarıyla eşitlenmesiyle ilgilidir.
SVO çalışma grubunun bir sonraki raporu Başkana gönderildi. Grubun başkanı, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak , özellikle SVO katılımcıları için ücretsiz arazi arsalarının tahsisine ilişkin normların açıklığa kavuşturulmasının önerildiğini söyledi .

“Bugün kanun, devletten araziyi yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere bedelsiz olarak alabileceğinizi öngörüyor. Bu, örneğin daha önce ebeveyn arsasında pay tahsis edilmiş olan özel bir operasyona katılan büyük ailelerin çocuklarının haklarını sınırlıyor” diye yazdı Telegram kanalında.

Çalışma grubu ayrıca SBO katılımcılarını ipotek faizi ödemekten muaf tutmayı da öneriyor. Bugün askerlere yönelik “kredi tatili” dönemi için faiz oranlarının “dondurulması”, konut hariç tüm kredi türleri için geçerli.

SVO katılımcıları arasından savaş gazilerinin tüzel kişilik veya bireysel girişimci olarak kayıt için devlet ücreti ödemekten muaf tutulması önerildi.

Andrei Turchak, “Bu norm savaşçıların eşleri için de geçerli olmalıdır” diye vurguladı.

Yaralanma nedeniyle 2022’den önce terhis edilen LDPR milis üyelerine askeri tıbbi komisyonlardan tekrar geçme fırsatı sunuluyor.

“Birçoğunun ‘genel hastalık’ nedeniyle hizmetten ayrıldığı düşünülüyor. Bu ifade, Donbass’ın savunucularını savaş engelli kişi statüsünü, gerekli ödemeleri ve sosyal yardımları alma fırsatından mahrum bırakıyor” diye açıkladı çalışma grubu başkanı.

Ayrıca LDPR’nin devlet ödülleriyle ödüllendirilen milislere 2022 yılına kadar “Emektar Emekçisi” statüsü verilmesi olasılığının araştırılması gerekiyor. Artık bir unvan atarken yalnızca SSCB veya Rusya Federasyonu’nun emirleri ve madalyaları dikkate alınıyor.

Buna ek olarak, çalışma grubu, Rusya Federasyonu’nun savaş gazileri ve devlet ödülleri statüsü verilen yabancıların vatandaşlık alması için basitleştirilmiş bir prosedür sağlanmasını (şimdilik bu yalnızca yetkililerin talebi üzerine mümkündür) ve Ulusal girişimcilik projesine özel harekat gazileri için eğitim programlarının dahil edilmesi.

Andrei Turchak ayrıca çalışma grubu tarafından daha önce formüle edilen önerilerin durumu hakkında da Cumhurbaşkanına bilgi verdi.

“Devlet Duması, Rusya Federasyonu Kahramanlarına ve SSCB Kahramanlarına tanınan yardımları aile üyelerine kadar genişleten yasaların yanı sıra, St. George Nişanı sahiplerine aylık ek ödemelere ilişkin bir yasayı kabul etti . Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri, 23 yaşın altındaki çocukları olan vefat eden SVO katılımcılarının ailelerinin aynı anda iki emekli maaşı almasına olanak tanıyacak değişiklikler onaylandı” dedi.
Ele geçirilen ateşli silahların Kuzey Askeri Bölgenin ihtiyaçlarına devredilmesine ilişkin Devlet Dumasına bir yasa tasarısı sunuldu.

Hükümetin vardığı sonuca yanıt olarak, çalışma grubu, SVO katılımcısının hizmet süresi boyunca borcundan icra ücretlerinin tahsil edilmesini yasaklayan bir yasa tasarısı gönderdi ve Merkez Bankası’na, bankaların ve sigorta şirketlerinin bu yükümlülükleri üstlenmemesi konusunda yükümlülük getirmesi için Merkez Bankası’na bir çağrı gönderdi. Krediye başvururken sigorta hesaplamalarında SVO askerlerinin durumunu hesaba katın.

SVO konularıyla ilgili çalışma grubunun Cumhurbaşkanının emriyle oluşturulduğunu hatırlatalım. Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak başkanlık etti. Grupta federal parlamentonun her iki kanadının ve parlamentodaki tüm partilerin temsilcileri, Savunma Bakanlığı, kamu kuruluşlarının liderleri ve önde gelen savaş muhabirleri yer alıyordu.

Grup tarafından başlatılan ve hâlihazırda çalışmakta olan SVO katılımcılarını ve aile üyelerini desteklemeye yönelik önlemler arasında şunlar bulunmaktadır: kefalet anlaşmalarından kaynaklananlar da dahil olmak üzere, bir SVO katılımcısının ölümü veya sakatlığı durumunda kredi yükümlülükleri sona erdirilir; sigorta ödemesi hakkı, SVO katılımcılarının fiili eğitimcilerine (özel operasyonun başlangıcından itibaren geçen süre boyunca) kadar uzatılmıştır; Askeri harekat sırasında ölen kolluk kuvvetleri emeklilerinin, gümrük yetkililerinin ve itfaiyecilerin aileleri ve çok daha fazlası için konut ödemesi hakkı korunmuştur.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#SVO için çalışma grubu
#mevzuat
#destek tedbirleri
#inisiyatifler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/rabochaya-gruppa-po-svo-v-doklade-prezidentu-predstavila-novye-imushestvennye-i-socialnye-garantii-dlya-bojcov-i-ih-semej

 

REKLAM ALANI