Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

GİRESUN BELEDİYESİ GİRESUN GÜNLERİ’NDE

GİRESUN BELEDİYESİ GİRESUN GÜNLERİ’NDE
REKLAM ALANI

GİRESUN BELEDİYESİ GİRESUN GÜNLERİ’NDE

İstanbul’da kurulu bulunan Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen 14. Giresun Günleri başladı. 18–21 Kasım tarihlerinde Yenikapı etkinlik alanında gerçekleşecek olan Giresun Günleri’nin teması müzik olarak belirlendi.

Giresun Tanıtım Günlerinde bir ana tema belirlenmiş ve bu temaya uygun içerikler oluşturulmuştu. 10. Giresun Günleri’nin ana teması Giresun tarihi ve milli mücadelede rolü olarak belirlenmişti. 11. Giresun Günleri edebiyat temasıyla 12. Giresun Günleri ise Giresun mutfağı ana temasıyla yapılmıştı. 13. Giresun Günleri ise Giresun Kalite Tanıtım Günleri sloganı ve fındık ana temasıyla gerçekleşmişti. 14. Giresun Günleri’nde ise ana tema olan müzik ile ilgili de bir dizi içerik planlandı. Bu kapsamda oluşturulan ve kemençe, davul, zurna ile bağlama figürlerinin yer aldığı tema logosu, afişlere ve davetiyelere konuldu.

Bu kapsamda ilk gün programında; Ramazan Yanık (Kemençe), Aydın Afşar (Bağlama),Ramazan Kaya (Klavye) Giresun Enstrümanları, Kemençe Belgeseli, Fatih Usta Konseri, Yavuz Gökçe Konseri, Mustafa Çınar Konseri, Ümit Yılmaz Konseri etkinlikleri yer aldı.

Diğer yandan, Giresun Belediyesi’nin açtığı stant ise büyük beğeni topladı ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Stantta Giresun’un tarihi ve turistik yerleri başta olmak üzere tanıtıcı broşürler, Giresun Kadın Kooperatifi’nin ürettiği yöresel organik ürünler yer aldı.

Öte yandan 14. Giresun Günleri’nde yoğun sahne programları da Giresunluları bekliyor. Etkinliğin ilk günü olan 18 Kasım Perşembe günü başlayan etkinlikler 21 Kasım Pazar gecesine kadar sürecek. Açılış ve protokol töreni ise Feshane geleneğinde olduğu gibi 19 Kasım Cuma günü saat 17:00’de yapılacak.

Kaynak:https://giresun.bel.tr/haber/giresun-belediyesi-giresun-gunleri-nde-1439

REKLAM ALANI