Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Gagauzya Komrat’ta, Seyfullah Türksoy’a hasredilen Türk Kültürü Sempozyumu düzenlendi

Gagauzya  Komrat’ta, Seyfullah Türksoy’a hasredilen Türk Kültürü Sempozyumu düzenlendi
REKLAM ALANI
22.05.2024
A+
A-

Gagauzya / Komrat’ta, Seyfullah Türksoy’a hasredilen Türk Kültürü Sempozyumu düzenlendi.

Türk Dünyası Gönül Elçisi, İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı Başkanı gazeteci Seyfullah Türksoy’a armağan edilen Türk Kültürü Sempozyumu Gagauzya’nın başkenti Komrat’ta gerçekleşti. Aydın Menderes Üniversitesi ve Komrat Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği sempozyuma Türk Kültür Mirası konusunda araştırmaları olan çok sayıda akademisyen katıldı. Açılış konuşmasını yapan Dr. Ahmet Aytaç, büyük Türk Dünyasının bir parçası olan Gagauzya’da Türk kültürünün derin izleri olduğunu belirterek, “ Bir milleti kardeş yapan en önemli unsur dil birliğidir. Gagauz kardeşlerimiz Türk dilinin güzelliğini yaşatarak kültür değerlerini koruyan çok değerli soydaşlarımızdır. Bu sempozyumun kardeşlik ilişkilerimize katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

Açıklama yok.

Dr. Seyfullah Türksoy’dan teşekkür mesajı

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Toplantının açılışına canlı yayın üzerinden katılan Dr. Seyfullah Türksoy, Gagauzya’da gerçekleşen bu toplantının önemine işaret ederek, Gagauzya hakkında pekçok televizyon belgesel filmi hazırladığını hatırlattı ve bu çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Türksoy sözlerini şöyle sürdürdü :

Açıklama yok.

“Seyfullah Türksoy Armağanı” adıyla Gagauzya / Komrat’ta düzenlenen Türk Kültür Mirasıyla ilgili bu toplantı dostluk ve kültürel işbirliği adına oldukça önemlidir. Bu toplantıda olmayı çok arzu etmiştim fakat Özbekistan ve Kırgızistan’daki bazı görüşmeler ve etkinlikler sebebiyle maalesef Moldova’ya ulaşım konusunda sorun yaşadım. Organizasyonun mimarı kıymetli dostum Dr. Ahmet Aytaç ve değerli akademisyenlere teşekkür ediyorum. Aydın Menderes Üniversitesi ve Komrat Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen sempozyumda biyografik belgesel hikayemin gösterilmesinden ayrıca onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Türk Dünyası sevdalısı, gayretli akademisyen Sayın Dr. Ahmet Aytaç başta olmak üzere emeği geçen akademisyen dostlarıma, Komrat ve Aydın Menderes Üniversitesi yönetimine teşekkür eder, sempozyumun Türkiye – Gagauzya kardeşliğine büyük katkılar sağlamasını dilerim.”

HABER MERKEZİ

Açıklama yok.

REKLAM ALANI