Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Devlet başkanı Hollanda Krallığı Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

Devlet başkanı Hollanda Krallığı Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
REKLAM ALANI
28.05.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Hollanda Krallığı Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

28 Mayıs 2024

 

 

 

Astana’ya çalışma ziyareti için gelen Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev ile Hollanda Başbakanı Mark Rutte arasında Akorda’da görüşme gerçekleşti.

Muhataplar siyasi, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda etkileşimi genişletme olanaklarını incelediler.

 

– 2015 yılındaki buluşmamızı sıcaklıkla hatırlıyorum. Karşılıklı yarar sağlayan işbirliğimizin desteklenmesine ve geliştirilmesine kişisel katkınızı takdir ediyoruz. Şu anda ülkenizin en uzun süre hizmet veren Başbakanı olduğunuzu ve engin uluslararası deneyime sahip olduğunuzu biliyoruz. İkili işbirliğimizin dinamik gelişimine de dikkat çekmek isterim. Hollanda ekonomimizin en büyük yatırımcısıdır. Doğrudan yatırım hacmi 120 milyar doları aştı. Ülkelerimiz büyük ölçekli ortak projeler hayata geçiriyor” diye vurguladı.

Kassym-Jomart Tokayev, Hollanda Başbakanı’nın ziyaretinin Astana ile Amsterdam arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ilave ivme kazandırması açısından önemine dikkat çekti.

 

Mark Rutte ise ikili ortaklığın seviyesini oldukça takdir etti. Ayrıca Kazakistan ile Hollanda arasındaki pratik etkileşimin yoğunlaştırılması lehinde de konuştu.

 

 

 

 

 

– Astana’yı ilk kez 2010 yılında ziyaret ettim, yeni Başbakan olarak AB dışına ilk seyahatimdi. Daha sonra 2015 yılında ziyaretim gerçekleşti. Görüşmelerimizi çok iyi hatırlıyorum. İkili ilişkilerimizin ne kadar hızlı geliştiğini her zaman hayretle karşılıyorum ve Kazakistan’ın bölgesel ve uluslararası gündemdeki dengeli konumuna derin saygı duyuyorum. Ülkeyi bir sonraki aşamaya taşımak için kişisel olarak yaptıklarınıza da saygı duyuyorum. Tarım, yeşil enerji ve su kaynakları yönetimi alanında sahip olduğumuz fikir ve gelişmeleri paylaşmaktan mutluluk duyacağız” dedi Hollanda Hükümeti Başkanı.

Müzakerelerde ticaret, ekonomi, enerji ve yatırım iş birliğinin yanı sıra ulaştırma, inovasyon, nükleer enerji, tarım, sağlık, iklim ve su kaynakları yönetimi alanlarındaki temasları güçlendirmenin yolları ayrıntılı olarak ele alındı.

Ayrıca muhataplar uluslararası ve bölgesel gündemdeki güncel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Avrupa Birliği ile etkileşim çerçevesinde diyaloğun sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

 

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-vstrechu-s-premer-ministrom-korolevstva-niderlandov-markom-ryutte-2843650

 

 

 

 

REKLAM ALANI