Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

“Birleşik Rusya”: Ülke genelinde 340 bin kişi “Sıhhi Savunmaya Hazır” programını tamamladı

“Birleşik Rusya”: Ülke genelinde 340 bin kişi “Sıhhi Savunmaya Hazır” programını tamamladı.

“Birleşik Rusya”: Ülke genelinde 340 bin kişi “Sıhhi Savunmaya Hazır” programını tamamladı
REKLAM ALANI
04.10.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”: Ülke genelinde 340 bin kişi “Sıhhi Savunmaya Hazır” programını tamamladı
2024,

Bölgelerde 3 binin üzerinde ders düzenlendi, binin üzerinde eğitmen yetiştirildi
“ Sağlıklı Gelecek ” parti projesinin federal koordinatörü , Devlet Duma milletvekili, Rusya Sağlık Bakanlığı baş serbest ilk yardım uzmanı Dmitry Khubezov, ilk yardımın zamanında ve doğru sağlanmasının hayatların korunmasında ve kurtarılmasında önemli bir rol oynadığını belirtti .

“Öğretmenin etkililiği, birleşik bir öğretim metodolojisine ve standart eğitim programlarının kullanımına dayanmalıdır. Nüfusu korumanın önemli olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Biz iktidar partisiyiz, belli bir sorumluluğumuz var. “Sıhhi Savunmaya Hazır” kursu sivil ve savaş versiyonlarını içermektedir. Biz ilkine odaklanıyoruz. Savaş versiyonu, Kuzey Askeri Bölgeye gitmeye hazırlanan sağlık görevlileri, sağlık görevlileri ve doktorlar içindir. Biz onlara da öğretiyoruz ama daha ileri beceriler” dedi ve “Sağlıklı Gelecek” parti projesinin hayata geçirilmesini özetledi.

Astrakhan, Belgorod, Kursk, Kemerovo, Smolensk, Ryazan, Penza, Ulyanovsk ve Çelyabinsk bölgeleri, Mordovia cumhuriyetleri, Tyva, Buryatya ve Tataristan.

Dmitry Khubezov, bölgelerin kurs katılımcılarının bilgilerini doğrulayabilecekleri test merkezleri oluşturmasını önerdi. Dmitry Khubezov, “Sivil versiyonda temel beceri, artık çeşitli eğlence merkezlerinde ve kalabalık yerlerde görünecek olan otomatik harici defibrilatör (birçok kez daha etkili – editörün notu) kullanılarak yapılan temel kardiyopulmoner resüsitasyondur” diye açıkladı.

Bölge başkanı kilit eğitmenlerin yetiştirileceği yerleri belirlerken bir yol haritası oluşturmak gerekiyor.

“Başkurdistan’da eğitim çok uygun. Farklı kursları var, öncelikli grupları var – özel güvenlik şirketleri, toplu taşıma sürücüleri, catering personeli, maksimum düzeyde öğretilmeleri gerekiyor. Formalizmden kaçınmak önemlidir. Çünkü ülkemizde her kişi ortalama dört kez ilk yardım eğitimi almıştır ve aslında kalp-akciğer canlandırmasını doktorlar bile her zaman verimli bir şekilde gerçekleştirememektedir. Birleşik bir öğrenme algoritması oluşturmak gereklidir. Örneğin acil durumlarda uygulanmasının özellikleri, her şeyin temel kardiyopulmoner resüsitasyonun etrafında döndüğü geleneksel ilk yardımdan farklıdır.

Dmitry Khubezov, kursa sevk desteğinin de dahil edilmesinin faydalı olduğunu söylüyor.

“Adam ambulansı aradı, çağrı kabul edildi. Ancak ambulans gelmeden önce sevk görevlisi ilk yardım yapmayı teklif ediyor ve yapılması gerekenleri söylüyor. İlgili klinik tavsiyeler halihazırda yayınlanmış ve gönderilmiştir. Bunun uygulandığı bölgelerin (Belgorod, St. Petersburg) deneyimi tüm beklentileri aştı” dedi. “Sağlıklı Gelecek” parti projesinin federal koordinatörü, GSO programının Mordovya, Başkurdistan ve Kemerovo bölgesinde başarıyla uygulandığını kaydetti.

“Mordovya’dan bölgelerle birlikte sonuçlandıracağınız bir belge paketi oluşturmasını isteyeceğiz. Tüm yasal dayanağı elektronik ortamda hazırlayın. Bunların hepsini bölge müdürlüklerine göndereceğiz. Bugün bu, ülkedeki en iyi deneyimlerden biri” dedi Dmitry Khubezov.

Buna karşılık, ” Birleşik Rusya Kadın Hareketi ” parti projesinin “Aile Sağlığı” bölümünün başkanı Devlet Duma milletvekili Onur Doktoru Veronika Vlasova , ilk yardım kurslarının temel amacının dış nedenlerden kaynaklanan ölümleri azaltmak olduğunu vurguladı.

“Kuzbass’ta 15-19 yaş kategorisindeki çalışma çağındaki nüfusun ana ölüm nedeni, kazalar da dahil olmak üzere dış nedenler. Kaza sonucu her beş ölümden biri, zamanında ve doğru ilk yardımla önlenebilir. Yılda en az 600 hayat kurtarabiliriz ve bu çok önemli, çünkü halka ilk yardım becerilerini öğretmek devlete ait bir görevdir” diye belirtti parlamenter.

Dmitry Khubezov, ülke genelinde biriken deneyimi ölçeklendirmenin önemli olduğundan emin.

“Birleşik Rusya, Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı ile birlikte projenin bölgelerde uygulanmasına katkıda bulunacak” diye bitirdi.

Hoparlör
Khubezov Dmitry Anatolyevich
Khubezov Dmitry Anatolyevich
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Yardımcısı. Federal parti projesi “Sağlıklı Gelecek” koordinatörü.
#Khubezov
#partiprojeleri
#SağlıklıGelecek
#Vlasova
#sıhhisavunmayahazır
#ilk yardım
#kurslar
#yardım sağlamak
#tıbbi bakım
#bölgeler
#Birleşik Rusya Kadın Hareketi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-programmu-gotov-k-sanitarnoj-oborone-proshli-340-tysyach-chelovek-po-vsej-strane

REKLAM ALANI