Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

AVRUPA BİRLİĞİ BU KEZ ÜYELERİ ELEŞTİRDİ!

AVRUPA BİRLİĞİ BU KEZ ÜYELERİ ELEŞTİRDİ!
REKLAM ALANI
22.07.2021
A+
A-

Aday ülkeleri hukukun üstünlüğü ve özgürlükler konusunda sıkça eleştirmesine alışık olduğumuz Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, son dönemde bazı üye ülkelerin bu alanlardaki performansından son derece rahatsız.

Komisyon tarafından hazırlanan Hukukun Üstünlüğü Raporu, bazı ülkelerde kontrol ve denge mekanizmalarına ilişkin ciddi endişeler oluştuğuna işaret ediyor.

AB ilke ve değerlerinin tehdit altında olduğunu gösteren raporda özellikle Başbakan Viktor Orban liderliğindeki Macaristan ile ona oldukça yakın çizgide olan Polonya’ya yönelik ciddi eleştiriler yer alıyor.

Şu an AB Dönem Başkanı olan Slovenya da eleştirilerden nasibini alan ülkeler arasında. Komisyon’un radarına girenler bu üç ülkeyle sınırlı değil. İspanya, Avusturya ve Bulgaristan, yolsuzlukla mücadeleye yeterli kaynak ayırmamakla eleştiriliyor. Çekya da çıkar ilişkilerinin yoğunluğuna örnek gösteriliyor.

Macaristan ve Polonya’yı medya özgürlüğü konusunda eleştiren Komisyon, kamu reklamlarının medyadaki dağılımı konusunda Avusturya ve Yunanistan’daki duruma değiniyor. AB hukukunun üstünlüğüne yönelik sınamalarda Almanya ve Fransa’nın da adlarının geçmesi dikkat çekiyor.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI