Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Almanya’da hızla gelişen bilişim teknolojisi

Almanya’da hızla gelişen bilişim teknolojisi
REKLAM ALANI
25.06.2021
A+
A-

BERLİNLİ PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL’IN 21 TEMMUZ 2020’DE ALMAN FEDERAL MECLİSE VE 16 EYALET MECLİSLERİNE GÖNDERDİĞİ ALMANYA’DA İNTERNET BİLİŞİM VE DİJİTAL YASALARININ YENİDEN DÜZENLENMESİNİ ÖNGÖREN KANUN ÖNERGESİNİ MECKLENBURG-VORPOMMERN EYALETİ GÖRÜŞTÜ

Açıklama yok.

Almanya’da yaşayan Türkleri de yakından ilgilendiren ve Almanya’da hızla gelişen bilişim teknolojisi her geçen gün yaşamın içinde daha fazla yer almaktadır. İletişim çağının kapısını aralayan bu hız karşısında kimse karşı koyamamakta.

Getirdiği bir çok yararın yanı sıra aynı hızda gelişen olumsuzlukları da beraberinde sürüklemiştir.

İnternette açılan sahte hesaplar, sahte elektronik postalar tarafından bir sürü insan mağdur olmaktadır, hakarete ve tehdite maruz kalmaktadır.

Maalesef kimlik ibrazı mecburiyeti olmadan açılan sahte hesaplar ve elektronik postalar yüzünden işlenen suçlara cezai yaptırım uygulanamamaktadır.

Bu durumun değişmesi için Berlinli Prof. Dr. Abdurrahim Vural, federal meclise ve eyaletler meclislerine; açılacak elektronik posta adreslerinin ve sosyal medya hesaplarının açımında, açan kişinin kimlik bilgilerinin ibraz edilmesinin mecbur bırakılması yönünde yasa değişikliği önergesi gönderdi ve yasa değişikliği önergesini Mecklenburg- Vorpommern Eyaleti Meclisi gündemine alarak, 09.06.2021 tarihinde ve 124. oturumunda görüştü.

Açıklama yok.

Mecklenburg- Vorpommern Eyalet Meclisi, konuyla ilgili yasa önergesini görüştükten sonra, Prof. Dr. Abdurrahim Vural’ın önergesine katıldıklarını ve önergenin yasalaşması için Eyaletler Meclisi Bundesrat’a gönderilmesi için görüşme yapacaklarını açıkladı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL-ALMANYA

REKLAM ALANI