Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

SORUNLAR NET ÇÖZÜMLER BELLİDİR TÜRK SAĞLIK SEN GİRESUN ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI

SORUNLAR NET ÇÖZÜMLER BELLİDİR TÜRK SAĞLIK SEN GİRESUN ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI
REKLAM ALANI

SORUNLAR NET ÇÖZÜMLER BELLİDİR
TÜRK SAĞLIK SEN GİRESUN ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI
Profesöründen Doçentine, uzman hekiminden pratisyen hekimine, diş hekiminden aile hekimine, hemşiresinden ebesine, sağlık memurunda teknikerine, memurundan hizmetlisine kadar bütün sağlık camiası bu ülkenin vazgeçilmez değerleridir. Hakları ödenemez. Ekonomik olarak kayıpları acilen telafi edilmelidir. Sağlık Bakanlığı ve hükümet laf kalabalığını bırakıp kronikleşen sorunlara çare üretmelidir.
Ek zam ve refah payı verilmeli enflasyon farkı aylık ödenmelidir. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için maaşından geriye kalan Şubat 2022 de yalnızca 1800 tl dir.
2021 yılı Ağustos ayında yandaş Memnun- Sen ‘in yapmış olduğu toplu sözleşme bütün ekonomik öngörüleri en kısa sürede sıfırlanan toplu sözleşme olarak tarihe geçmiştir. Yandaş sendikanın büyük zafer kazandık diye öve öve bitiremediği toplu sözleşme 3 ay gibi kısa sürede hükmünü yitirmişi hezimet sözleşmesi olarak tarihin tozlu raflarında yerini almıştır.
Kamu çalışanları tarafından yetki verilmeyen ancak “ özgül ağırlığı “ cümle alem tarafından bilinen Türkiye Kamu-Sen ‘in toplu sözleşmede seyyanen zam ve refah payı ısrarında ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Yüksek enflasyon ve fiyat artışlarında ki anormal yükseliş sebebiyle eriyen maaşlar telafi edilmelidir.Bunlar için de yapılması gereken 3 şey vardır. Ek zam muhakkak verilmeli, refah payı hayata geçirilmeli, enflasyon farkı aylık olarak ödenmelidir.
Sağlık çalışanlarına buradan sesleniyoruz, biz 1992 yılından bu yana sendikacılık yapıyoruz neyin ne olduğunu ve sorunları da çözüm yollarını da biz biliyoruz, tavsiyem bölük pörçük olmayın ne olduğu beli olmayan niyetini ve hedefini bilmediğiniz sendikalara üye olmayın. Gelin birlikte mücadele edelim birlikte kazanalım.Korkmayın, biz devleti de milleti de yaşatırız. Mücadelemiz devletin gelirlerinin yandaşlara dağıtılması için değil. Mücadelemiz hak edenin emeğinin hakkını alması içindir.
Bu inançla sendikacılık yapıyoruz ve sendikacılığımızı tayin terfi makam vaad ederek değil, siyasi iktidarın ve idarenin gücü üzerine değil, ahlak üzerine kuruyoruz. Kimseye yalan söylemiyoruz. Kimseye tayin yaptırma yetkisi ve becayiş yetkisi yetkili sendikadadır ahlaksızlığı içine girmiyoruz, müjde satmıyoruz, hakikat neyse doğru neyse onu diyoruz. Devleti ebed müddet yaşatma üzere devletimizin ve milletimizin saflarında yer alıyoruz. Bütün sağlık çalışanlarına sendikamız çatısı altında bu kutlu mücadele yolunda bir arada olmaya güçlü ve büyük ailemize katılmaya davet ediyoruz.14.04.2022
İbrahim EKİZ
Şube Başkanı

REKLAM ALANI