Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

NİJERYA’DAN MAXAM HOLDİNG’E YATIRIM DAVETİ!

NİJERYA’DAN MAXAM HOLDİNG’E YATIRIM DAVETİ!
REKLAM ALANI
20.06.2022
A+
A-

NİJERYA’DAN MAXAM HOLDİNG’E YATIRIM DAVETİ!

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari Maxam Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut KARAKEÇİLİ ile görüştü! Petrol, doğalgaz ve enerji konusunda iş birliği konusu masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari telefonla iş insanı Karakeçili’yi arayarak; ülkesinin petrol ve doğal gaz zengini olduğunu belirtip, Maxam Holding ve partneri BlackRock şirketlerinin ülkelerinde yatırım yapmaları için ikili görüşme sağladılar.

Nijerya’nın doğal gaz rezervlerini artırmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, Rezervimizi (doğal gaz) 206 trilyon fit küpten 600 trilyon fit küpe yükseltmek istiyoruz. Bu rezervleri, Maxam Holding ve partneri BlackRock şirketleri ile çıkartabileceklerini söyledi.

Maxam Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut KARAKEÇİLİ: öncelikle böyle bir davet aldıkları için Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari’ye teşekkür ettiğini söyledi. Bizler şu anda değişik coğrafyalardan ciddi derecede iş ortaklığı konusunda çok cazip teklif almaktayız bu da bizleri son derece memnun etmektedir.

Nijerya’nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alanında güçlü olduğunu belirten KARAKEÇİLİ, özellikle son dönemlerde Rusya – Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle dünya enerji konusunda ciddi derecede enerji sıkıntısı çekebilir. Nijerya’nın ekonomik nedenlerden dolayı yaşadığı sıkıntılar nedeniyle üretimde istediği hamleyi gerçekleştirememiştir.

Ebonyi eyaletindeki LNG üretim merkezlerinde gazın çıkarılması ve işlenmesi konusunda Maxam Holding ve partneri BlackRock şirketleri sondaj işlemlerini gerçekleştirip, geri kazanma ve kuyu faaliyetlerinde yer alarak çıkarılan gaza katma değer katıp ithal ederek ülke ekonomisine katkı sunacaklarını belirtti.

Açıklama yok.

 

REKLAM ALANI