Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği başkan ve dernek yetkililerini kabul etti. “Maraş, KKTC’nin en değerli bölgelerinden biridir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği başkan ve dernek yetkililerini kabul etti. “Maraş, KKTC’nin en değerli bölgelerinden biridir”
REKLAM ALANI
22.03.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği başkan ve dernek yetkililerini kabul etti. “Maraş, KKTC’nin en değerli bölgelerinden biridir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ufuk Özel ve dernek yetkililerini kabul ederek görüştü.

Kabulde yaptığı konuşmada, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, her zaman yurt içinde ve yurt dışındaki çeşitli toplantılarda Maraş’ın KKTC için ne kadar önemli bir bölge olduğunu dile getirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş’ın daha da gelişebilmesi ve kalkınabilmesi için hükümetin icraat yapacağını belirterek açılmasıyla yeni bir boyut kazanan Maraş’ın dünya tarafından tanındığını, bir marka haline geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş’ın hem siyasi bir adım, hem iki devletlilik politikasının bir boyutu olarak görüldüğünü belirtip federal temelde bir antlaşma için Kıbrıs Türk tarafının ortaya koyduğu iyi niyet karşısında, karşı tarafın hiçbir adım atmaması, Annan Planı da dâhil olmak üzere farklı uluslararası önerileri her zaman reddetmesi ve Maraş’ın bir gün iade edileceği algısının artık değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“Gelişen bir Maraş, değerine değer katacaktır”

“Yeni siyaset, Kıbrıs’ta yan yana yaşayan iki ayrı devletin iş birliği ile bir antlaşmanın olabileceği yönündedir. Doğu Akdeniz’de yaşananlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin politikasının daha da netleşmesi ve birtakım olumlu gelişmelerle bu siyaset gündeme geldiğinde, Maraş açılımı ile ben hep Gazimağusa’nın gerçekten bir şehir olarak çok daha yüksek potansiyele sahip olduğunu düşündüm ve öyle olduğunu da görüyorum. Pandemi döneminde turizmde muazzam bir daralma olmuştur. Fakat bu daralma yavaş yavaş açılmaktadır. Bu zamana kadar, 400 binden fazla ziyaretçi Maraş’ı gezmiştir. Ben Kapalı Maraş kelimesini kullanmak istemiyorum çünkü artık açılmıştır. Yabancılar da dâhil herkes girebilir. Oradaki kamu alanları, plaj ve yerleşim yerleri ziyaret edilebilmektedir. Maraş, KKTC’nin en değerli bölgelerinden biridir. Maraş’ın değeri büyüktür. Artık dünyanın tanıdığı markalaşmış bir yerleşim yeri olarak çok daha müreffeh, yaşanabilir, farklı konut projeleri ve icraatlar ile daha da gelişecektir. Gelişen bir Maraş, değerine değer katacaktır. Derneğinizin çalışmalarını takdir ediyor ve başarılar diliyorum. Hükümetin de desteğiyle çağdaş, yaşanabilir ve gençlerimizin sahip çıkacağı projelerin ortaya çıkmasına, bütün bu çalışmalar vesile olsun. Geçmiş başkanları da tebrik ederim, yeni yönetim kurulunun da aynı inançla büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, dernek başkanı ve yetkililerine çalışmalarında başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ufuk Özel de konuşmasında, kendilerini kabulünden dolayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Dosya Adı

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-maras-birlik-ve-dayanisma-dernegi-baskan-ve-9566

 

REKLAM ALANI