Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “I. Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi” ile “Zirvede Birkan Uzun Resim Sergisi”ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “I. Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi” ile “Zirvede Birkan Uzun Resim Sergisi”ne katıldı
REKLAM ALANI
17.05.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “I. Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi” ile “Zirvede Birkan Uzun Resim Sergisi”ne katıldı

.2023

“Ülkemizi kendi kimliğimiz, örf, adet ve geleneklerimizle nasıl daha güzel noktaya taşıyabiliriz hedefinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanlığı ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi iş birliğinde, Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı sponsorluğunda organize edilen ve Acapulco Otel’de yer alan kongre ve sergiye katıldı. “Bebeklikten Ergenliğe Eğitim-Öğretimde İyi Oluş” temasının ele alındığı kongrede, iyi oluş kapsamı ile örtüşen bilim dallarından özgün akademik çalışmalara katkı koyanlara plaket ve sertifika veren Cumhurbaşkanı Tatar, Okul Öncesi, İlkokul 1-2-3. Sınıf, İlkokul 4. Sınıf ve 5. Sınıf, Ortaokul, Lise / Meslek Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi kategorilerinde düzenlenen resim yarışmasına katılanlara ödülleri verdi ve “Zirvede Birkan Uzun Resim Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar burada yaptığı konuşmada, çok sayıda farklı ülkeden akademisyen ve temsilcinin katılımıyla KKTC’de gerçekleşen uluslararası bir etkinlikte bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti paylaşarak Cengiz Topel Uzun’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Birkan Uzun’un zamansız aramızdan ayrılışının acısını paylaştığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, evlat acısının çok zor olduğunu ve Cengiz Topel Uzun’un oğlu anısına sürdürdüğü çalışmalara büyük önem verdiğini ifade etti.
6 Şubat deprem felaketine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Cengiz Uzun’un Adıyaman’a giderek depremde yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanında olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Pozitif düşünce, iyilik bizim hem yapımızda, hem dinimizde vardır. Bu ülkeyi kendi kimliğimiz, örf, adet ve geleneklerimizle nasıl daha güzel noktaya taşıyabiliriz hedefinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.
Pandemi sürecinde de büyük mücadele verildiğine ve özellikle turizm merkezli adamızda büyük sıkıntılar yaşadığımıza ve sıkıntıları aşabildiğimize işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, sıkıntılı süreçlerde pozitif düşüncenin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerine şöyle devam etti:

“Nasıl 1960’ları, 64’leri atlatabildik ve ayakta durabildik, bu pandemiyi de atlatacağız dedik ve atlattık. Sonrası ekonomik sıkıntıları büyük işletmelerin ayakta durabilmesini devletin mütevazi imkânları ile destek vermesiyle aştık. 6 Şubat depremi acısını unutmamız mümkün değildir. Bütün bu üzüntüler ve maraz içerisinde pozitif düşünmek zorundaydık. Çünkü gelecek nesillere daha müreffeh bir yaşam sunabilmek için bu acıyı yüreğimize gömerek ileriye bakmaya çalışıyoruz.”

Ukrayna-Rusya savaşına atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, pozitif düşünürken saf olmamak da gerektiğine ve Kıbrıs konusunda siyaset izlerken geçmişe bakıp tarihimizi bilerek ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmek gerektiğini söyledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde gençlerimizin önemini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar örf, adet ve geleneklerimiz çerçevesinde dürüstlük gibi erdemlerle sosyal ilişkileri geliştirerek başarılı olmaları konusunda gençlerimize doğru yolu gösteren bir eğitim verebilmenin önemli olduğuna işaret etti. İyilik erdeminin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, paylaşmayı bilmenin çok önemli olduğunu söyledi. Çağıner ailesinin ortaya koyduğu iradenin iyilik ve pozitif düşünceye örnek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, “Kıbrıs Türkü kooperatifleri, kadınları ve gençleri ile birlikte vardır” diye konuştu.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-i-uluslararasi-pozitif-okullar-ve-iyi-olus-11048

 

 

REKLAM ALANI