Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

SPOR PAZARLAMASI VE SPONSORLUK

SPOR PAZARLAMASI VE SPONSORLUK
REKLAM ALANI
28.06.2022
A+
A-

SPOR PAZARLAMASI VE SPONSORLUK

Spor Adamı ve Araştırmacı Yazar Bekir AYAZ “Spor pazarlaması ve sponsorluk ” hakkında Usta Gazeteci Abdullah YİĞİT `e bir dizi açıklamalarda bulundu.

Spor Adamı ve Araştırmacı Yazar Bekir AYAZ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Spor endüstrisi, kamu altyapısına yapılan yatırımlar, kaynakların harekete geçirilmesi ve yeni meslekler ve işler yaratılmasıyla son 20 yılda küresel ekonomi üzerinde büyüyen bir etkiye sahip olmuştur.

Futbol kulüpleri sistematik ve yöntemsel yaklaşımlar sonucunda günü kurtarmak için yapılan yanlış hamleler neticesinde maliyetlerin arttığı ekonomik yapılar sekteye uğrayarak çökmüştür.

Kulüpleri yöneten yönetim mekanizmasının organizas yonel yapıları, sistemin ve tüm ekonominin istikrarlı gelişimi için uzun vadeli stratejik hedefler çerçevesinde sürdürebilir bir mali yapı inşa etmelidir.

Türk futbolu ve diğer spor branşları değişen ve gelişen yeni dünya sisteminde ekonomik dinamikleri ve üretken faktörleri bir araya getirerek, küresel boyutta rekabet gücünü muazzam bir şekilde arttırmak zorundadır.

Ekonomi çerçeve bakıldığında Spor kulüpleri yeniden bir finansal bir reform gerçekleştirmek adına çözüm üretemeyen organik olmayan, iflas etmiş demode sistemlerden vazgeçmelidir.

Ekonomik disiplinler çerçevesinde modernleşme literatürü dahilinde inivasyon ağırlıklı, Web3.0, Endüstri 4.0 sistemi, NFT, ve Metaverse, uygulamaları uzun soluklu projeler ve projeksiyonlar Üretmelidirler.

Metaverse kripto para birimleri ve Blockchain için çok önemli olmakla birlikte Blockchain teknolojisi için büyük yeniliklere kapı aralayacak cinsten olup ekosistem için büyük bir fırsat yaratacağı kanatindeyim.

Metaverse ile kulüpler geliştirilen projelerde, taraftar kendilerini bu dijital dünyada temsil eden birtakım avatarlarla diğer bireyler ile etkileşime girebiliyor, oyun oynayabilir, konserlere katılabiliyor, kendi eşyalarını ve hatta sanat eserlerini sergileyebiliyor. İşte tam da bu noktada NFT teknoloji ile birleşen metaverse, bireylerin kendilerini bu dijital ortamda temsil etmelerine imkân tanıyor.

Giderek daha rekabetçi hale gelen pazarlarda, spor pazarlaması ve sponsorluk anlaşmaları, iş başarısı için yüksek etki alanları haline geldi.

Sonuç olarak hem spor şirketlerinde hem de spor kulüpleri, federasyonlarda spor pazarlama döngüsünde ezber bozan, alışılmışın dışında geleceğe dönük görüşleri benimseyen köklü değişimlere yelken açmalıdır.

Unutulmamalıdır ki!

Kazananlar tabelasında adını yazdıranlar, Olağanüstü yaratıcı düşünce sistemine sahip olanlardır.

REKLAM ALANI