Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Sosyal yardımlar afetzedelere ulaştırılıyor

Sosyal yardımlar afetzedelere ulaştırılıyor
REKLAM ALANI
21.09.2021
A+
A-

Bakanımız Derya Yanık: “Temmuz ayından sonra Karadeniz Bölgesinde gerçekleşen sel felaketi ile Akdeniz ve Ege Bölgelerinde gerçekleşen yangın felaketlerinde ‘muhtaçlık’ şartı aranmadan toplamda 124,3 milyon TL nakdi yardımda bulunduk.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, “Ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketleri sonrasında yaraların sarılması için muhtaçlık şartı aramadan toplamda yaklaşık 124,3 milyon TL nakdi yardımda bulunduk” dedi.

Bakanımız Derya Yanık, yangın ve sel gibi afetlerde vatandaşların yanında olduklarını ve normal zamanlarda yapılan sosyal yardımlardan farklı olarak bu dönemlerde muhtaçlık şartı gözetmediklerini söyledi.

Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşen sel felaketi sonrasında hızlı bir şekilde bölgede çalışma yaptıklarını belirten Bakanımız Derya Yanık, “Felaketten etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için ilk olarak Rize ve Artvin’e toplamda 6 milyon TL kaynak aktardık. Daha sonra ise Kastamonu, Sinop ve Bartın’da da yaşanan felaketin ardından bölgeye toplamda 60 milyon TL gönderdik. En son Kastamonu’ya gönderdiğimiz 7 milyon TL ile sel bölgelerine aktardığımız miktar toplam 67 milyona ulaştı” dedi.

Bakanımız Derya Yanık, diğer yandan Akdeniz ve Ege’de gerçekleşen orman yangınlarında da aynı hassasiyetle yardımların ulaştırıldığını ve bu kapsamda toplamda 51.3 milyon TL kaynak aktardıklarını vurguladı.

Sosyal yardımlar afetzedelere ulaştırılıyor

Türkiye Afet Müdahale Planı ( TAMP) çerçevesinde sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında Bakanlık olarak etkin bir rol oynadıklarını ifade eden Bakanımız Derya Yanık, detayları şu şekilde paylaştı:

“Afet bölgelerine yapılan sosyal yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hususunda hassas bir çalışma yürütüyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız (SYDV) aracılığıyla yerel tespitler yapılıyor. Kimin ne tür ihtiyacı varsa belirleniyor. Ardından SYDV’lerimize aktardığımız kaynak vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Dolayısıyla nerede bir afet olsa Bakanlığımıza bağlı ekipleri, o afetin yıkıcı etkisini ortadan kaldırmak üzere o bölgelerde görebilirsiniz.”

Bakanımız Derya Yanık, Türkiye, 2002’den sonra yaptığı reformlarla nesnel kriterlere bağlı ve şeffaf bir sosyal yardım sistemine sahip olmuştur. Günün gereklerine ve bilişim teknolojilerindeki ilerlemelere göre bu sistemi yenilemeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakan-yanik-temmuz-sonra-karadeniz-bolgesindeki-sel-felaketi-ile-akdeniz-ve-ege-bolgelerindeki-yangin-felaketlerinde-muhtaclik-sarti-aranmadan-toplam-124-3-milyon-tl-nakdi-yardimda-bulunduk/

REKLAM ALANI