Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR: “Saldırının Ardından Bölgeden Kaçmaya Çalışan Toplam 13 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi”

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR: “Saldırının Ardından Bölgeden Kaçmaya Çalışan Toplam 13 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi”
REKLAM ALANI
28.11.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR: “Saldırının Ardından Bölgeden Kaçmaya Çalışan Toplam 13 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi”
27.11.2022

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
1.jpg
2.jpg
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Irak sınırındaki birliklerde gerçekleştirdiği inceleme ve denetlemelerini sürdürüyor.

Bu kapsamda 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığına gelen Bakan Akar, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Harekât Merkezine geçti.

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Pençe-Kilit Harekâtı’na katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştiren Bakan Akar, harekâtın zorlu ve arazi şartlarına rağmen planlandığı gibi başarıyla devam ettiğini ifade etti.

Teröristlerin hain saldırıları sonucu şehit olan Mehmetçiğe rahmet; yaralılara şifa dileklerini ileten Bakan Akar, şunları söyledi:

“Şehitlerimiz, büyük bir kahramanlık göstererek canlarını verdiler. Kahraman silah arkadaşlarımız şehit oldu ancak teröristlerin hain saldırısını önledi, teröristlerin planlarını bozdu. Saldırının ardından bölgeden kaçmaya çalışan teröristlere karşı komandolarımız tarafından başlatılan operasyon sonucu 3’ü bugün olmak üzere toplam 13 terörist etkisiz hâle getirildi. Etkisiz hâle getirilen teröristlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren hainler de yer alıyor. Arkadaşlarımızın kanını yerde bırakmadık, bırakmıyoruz. Pençe-Kilit Harekâtı’nın başından itibaren 480 terörist etkisiz hâle getirildi. Şehitlerimizin her damla kanının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz.”

Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edeceğini vurgulayan Bakan Akar, “Teröristler için hesap zamanı. Yapılanların hepsinin hesabını soracak ve asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Bunlara kim destek verirse versin, kim arka çıkarsa çıksın bu mücadele durmayacak, sonuna kadar götüreceğiz.” dedi.

 

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/27112022-43532

 

 

REKLAM ALANI