Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İran Hududunda İnceleme ve Denetlemelerde Bulunuyor

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İran Hududunda İnceleme ve Denetlemelerde Bulunuyor
REKLAM ALANI
16.08.2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İran Hududunda İnceleme ve Denetlemelerde Bulunuyor.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile gittiği Van’da, Vali Mehmet Emin Bilmez, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Buradan helikopterle sınır hattı boyunca incelemelerde bulunan Bakan Akar ve Komutanlar daha sonra sıfır noktasındaki, 2 bin 618 rakımlı Kocaçukur Tepe gözetleme mevzisine gitti.

Alınan tedbirleri yerinde inceleyen, faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Akar’ın sahadaki durumu sorduğu Mehmetçik, “Biz buradayken ne terörist ne yasa dışı göçmen yurdumuza girebilir!” yanıtını verdi.

Bakan Akar ve Komutanlar daha sonra 2 bin 430 rakımlı Hangedik Üs Bölgesi’ne geçti. Hudut tekmili alan Bakan Akar, 2’nci Hudut Bölük Komutanı’na Türk Bayrağı emanet etti. Bölük Komutanı da kendisine emanet edilen Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı.

Bakan Akar ve Komutanların bölgedeki inceleme ve denetlemeleri devam ediyor.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1482021-57453

REKLAM ALANI