Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

Giresun’da Denize Girilmesi Yasak Alanlar Belirlendi

Giresun’da Denize Girilmesi Yasak Alanlar Belirlendi
REKLAM ALANI

Giresun’da Denize Girilmesi Yasak Alanlar Belirlendi

Giresun’da yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte; deniz, dere, ırmak, gölet, baraj vb. yerlerde meydana gelen boğulma ve can kayıplarını önlemek için Vali Enver Ünlü imzasıyla bir Genel Emir yayınlandı.

Giresun Valiliği tarafından boğulma olaylarına karşı, önceki yıllarda olduğu gibi birçok önlemler alınmakta ve yürütmektedir. Alınan tedbirler ve kararların uygulanması için Giresun ilinde denize kıyısı olan ilçe sınırları içerisindeki deniz kenarlarında, denize girilmesi uygun olmayan alanlar belirlenmiştir. Yine; sahil ve kıyı işletmelerinde, cankurtaran istasyonlarında, riskli sayılabilecek deniz ve hava şartlarında her yerden rahatlıkla görülebilecek olan gerekli bayrak/flama bulundurulması ve kullanılması zorunlu tutulacaktır. Sahil kesimlerinde bulunan kıyı işletmelerinde, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Cankurtaran belgeli, cankurtaranların görevlendirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca il ve ilçe belediyeleri tarafından oluşabilecek boğulma olaylarına müdahale etmek maksadıyla kullanılmak üzere 4-5 metre boylarında ve minimum 15 beygir gücünde kıçtan takma motorlu kurtarma botu temin edilmesi sağlanacaktır.

YASAKLARA UYMAYANLAR HAKKINDA İDARİ YAPTIRIM UYGULANACAKTIR

Kurallara uymayanlar ve yetkililer tarafından güvenliği alınmamış yerlerde denize girenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 11. maddesi gereğince 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerin ise veli veya vasilerine idari yaptırım cezası uygulanacaktır.

İdari yaptırım cezaları kolluk kuvvetleri (Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik) ve il/ilçe belediye zabıtaları tarafından mahallin mülki amiri onayı ile uygulanacaktır.

Bu genel emir kurallarına uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi uyarınca alınmış ve kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz edilen ve yukarıda belirlenen maddelerin uygulanmasına ve yerine getirilmesine aykırı davrananlara tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca 427 TL idari para cezası işlemi uygulanacaktır.

LÜTFEN “DİKKAT BU ALANDA DENİZE GİRMEK YASAKTIR” LEVHASI BULUNAN YERLERDE DENİZE GİRMEYELİM

Giresun Valiliği tarafından alınan bu önlemlere ilave olarak denize girilmesi yasaklanan bölgelerin tespit edilmesi, bu yerlerde kamu güvenliği, kamu düzeni, genel sağlık ve vatandaşlarımızın can güvenliği ile alakalı olarak buralarda alınacak önlemlerle yürütülecek işlemler hususunda 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak denize girilmesi yasak alanlar belirlenmiştir.

Giresun Valiliği TCSG–73 Komutanlığı tarafından Vali Enver Ünlü imzasıyla yayınlanan 7 Haziran 2021 tarih ve 2021/03 sayılı “Giresun İli Denize Girilmesi Yasak Alanlar” konulu Genel Emir gereğince belirlenen “Denize Girilmesi Yasak Yerler” şöyle; Giresun ili Merkez, Giresun-Piraziz sahil yolu 3 ile 6. kilometreleri arasında kalan belirlenen dalgakıranlar ile Giresun Port Limanı Küçük Mendirek ile Balıkçı Barınağı arasında kalan deniz alanında, Giresun ili Eynesil ilçesi; Eynesil-Giresun sahil yolu 0 ile 2. kilometreleri ile 5 ile 6. kilometreleri arasında kalan belirlenen dalgakıranlarda, Giresun ili Görele ilçesi; Eynesil-Giresun sahil yolu 9 ile 23. kilometreleri arasında ve 26 ile 30. kilometreleri arasında kalan belirlenen dalgakıranlarda, Giresun ili Tirebolu ilçesi, Eynesil-Giresun sahil yolu 36 ile 37. kilometreleri arasında kalan belirlenen dalgakıranlarda, Giresun ili Espiye ilçesi, Eynesil-Giresun sahil yolu 43 ile 44. Kilometreleri ile 57 ile 60. kilometreleri arasında kalan belirlenen dalgakıranlarda, Giresun ili Keşap ilçesi, Eynesil-Giresun sahil yolu 63 ile 64. kilometreleri arasında kalan belirlenen dalgakıranlarda, Giresun ili Piraziz ilçesi, Piraziz-Giresun sahil yolu 21 ile 23. kilometreleri arasında kalan belirlenen dalgakıranlarda denize girilmesi yasaklanmış olup bu alanlara sorumlu belediye ve İl Özel İdaresi tarafından “DİKKAT BU ALANDA DENİZE GİRMEK YASAKTIR” levhaları konulacaktır.

07 Haziran 2021 tarih ve 2021/03 sayılı Genel Emir yazısını görmek için tıklayınız

REKLAM ALANI