Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Giresun °C

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ’NDE VERİLEN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ’NDE VERİLEN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN KALİTESİ TESCİLLENDİ
REKLAM ALANI
06.07.2021
A+
A-

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ’NDE VERİLEN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Altınbaş mezunu mühendise Avrupa etiketi

2020-2023 yıllarında Altınbaş Üniversitesi’ni bitirecek bilgisayar, elektrik-elektronik, inşaat ve makine mühendisleri Avrupa Etiketi olarak da anılan European Accredited Engineer Label (EUR-ACE) sertifikasına sahip olacak.

Gerek müfredatı, gerek dünyanın tanınmış üniversiteleriyle işbirlikleri ve gerekse çokuluslu ve zengin öğrenci profiliyle uluslararası bir üniversite karakterine sahip Altınbaş Üniversitesi, bu özelliğini perçinleyecek yeni bir adım daha attı. Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin dört bölümü, Avrupa standartlarında eğitim verildiğini gösteren bir belgeye sahip oldu.

 

Dört bölüm ‘Avrupalı’ oldu

 

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği MÜDEK tarafından verilen onay sayesinde Altınbaş Üniversitesini bitirecek bilgisayar, elektrik-elektronik, inşaat ve makine mühendisleri, Avrupa Etiketi olarak da anılan European Accredited Engineer Label (EUR-ACE) etiketine sahip olacak.

 

ENAEE’den onaylı sertifika

 

Altınbaş Üniversitesi’ni akredite eden MÜDEK, Avrupa’daki mühendislik eğitimi veren üniversitelerin kalitesini onaylayan Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (European Network for Accreditation of Engineering Education – ENAEE) tarafından Türkiye’de yetkilendirilen tek kuruluş konumunda. Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne verilen akreditasyon, 2020-2023 yılları arasında mezun olacak mühendislik öğrencileri için geçerli olacak.

 

Eğitimde kalitenin sürekliliği

 

Avrupa etiketi taşıma hakkı veren ENAEE akreditasyonu, üniversitelerin MÜDEK kriterlerine uyan bölümlerinin eğitim ve idari işleyiş kalitesindeki sürekliliğin de bir ölçüsü kabul ediliyor. Altınbaş Üniversitesi, MÜDEK akreditasyonunu hem uzatmayı hem de kapsamını genişletmeyi hedefliyor.

 

REKLAM ALANI